Ny undersøgelse: Vores opfattelse svarer (som forventet) ikke altid til virkeligheden

26-01-2016

Hvor mange vejer for meget? Hvor mange bor stadig hjemme, når de er fyldt 25 år? Og hvor gammel er den gennemsnitlige person i dit land? Det er spørgsmål, hvor vores gæt ofte ligger langt fra virkelighedens tal og statistikker.

I sidste uge udgav Ipsos den årlige ”Perils of Perception” globale undersøgelse, og den viser store forskelle på vores opfattelse og de reelle facts. Undersøgelsen viser eksempelvis, at vi globalt set gætter på, at 40 procent af befolkningen er overvægtige eller fede. I virkeligheden er det tal oppe på 54 %. Og svenskerne gætter på, at den gennemsnitlige svensker er 57 år. I virkeligheden er det 41 år.

Vi gætter også helt forkert på spørgsmålet om, hvor stor andelen af indvandrere er, dér hvor vi bor. Undersøgelsen har spurgt befolkningen i 33 lande, og det gennemsnitlige bud er på 23 procent. Men i virkeligheden er der blot 10 % indvandrere i de 33 lande.

Hos Ipsos arbejder vi konstant på at sikre mere viden om forskellen mellem opfattelse og virkelighed. Desuden kan vores viden om vores bevidste og ubevidste opfattelser og beslutningsprocesser hjælpe virksomheder til bedre at forstå forbrugerne og de potentielle kunder.

Vi udvikler nye observationsmuligheder, og vi arbejder blandt andet med brug af neuroscience og etnografi.

Skal vi give dig et bud på, hvordan vi kan hjælpe din virksomhed til at komme tættere på kunderne?

Kontakt Country Manager Klaus Mikkelsen på telefon 33 19 39 99 eller skriv til Klaus.mikkelsen@ipsos.com

Er du med på en quiz?
Hvor mange overvægtige er der i Sverige eller Norge? Og hvor mange opfatter sig selv som ikke-religiøse? Kan du svare mere nøjagtigt end dem, der har deltaget i undersøgelsen?

Test din viden her

Hvilke befolkninger gætter mest forkert på andelen af overvægtige eller andelen af unge i befolkningen? Se undersøgelsens ”Index of Ignorance” og se resultaterne af undersøgelsen her.